Meervoudige veiligheid!

  1. Allereerst valt u veel beter op met uw Safety Running Lights. Deze branden feller dan het Amerikaanse duplolampen systeem. Bij richting heeft u het originele Europese richtingsignaal met uitgaande lampen. Omdat Safety Lights een zwaardere lamp gedimd laat branden gaan deze lampen bijna nooit stuk en loopt u geen risico op verwarring vanwege een defecte lamp. Ook kunt u Safety Lights de lampen laten controleren. U valt niet alleen vanwege de kleur beter op maar ook door de breedte. U wordt ook herkent als motorrijder omdat iedereen de richtingaanwijzers herkent. Het belangrijkste is dat, door de breedte, uw afstand en snelheid pas goed ingeschat kunnen worden.

  2. Als u ondanks deze buitengewone running lights toch over het hoofd gezien wordt dan gaat u remmen. Als u remt treedt een nog opvallender signaal in werking, namelijk de remflashes, waardoor u alsnog gezien wordt!  Werkt de eerste veiligheidsfunctie niet dan treedt een tweede, nog opvallender functie in werking.

  3. Door een Safety Headlights bij het grootlicht te monteren en niet met dimlicht te rijden verkleint u de lichtvlek die de tegenligger ziet en die u met uw motor geheel of gedeeltelijk verbergt. Bovendien is de dimlichtvlek te fel om in te kunnen schatten. Denk aan het spotje over de  Nightview-bril of kijk op de pagina gezien en ingeschat worden.

  4. Gedimd grootlicht schijnt op de plaats waar u kijkt, namelijk in de verte, omdat u hiermee meer ziet en alles veel eerder ziet verhoogt dit ook uw veiligheid.

  5. Met gedimd dimlicht gaan uw pupillen verder open staan waardoor u nog meer ziet in de verte!

Lees hier in het kort de belangrijkste wetenschappelijke achtergronden waarom Safety Lights zo goed werken.

Safety Lights