Bewijzen uit de praktijk van de bijzondere werking van de Safety Lights modules.

Veel gebruikers melden dat files automatisch ruimte maken en spreken dan over "de rode zee". Ook voordat ze hun rem aanraken, dus alleen op de "2 oogjes" (2 ogenreflex) (Safety Running Lights) en de kleinere vlek van de koplamp (Headlights) en niet eens op het "extra opvallen bij remmen". Dit betekent dat de automobilist de motorrijder in ieder geval heel goed ziet aankomen, ook al kijkt een automobilist maar heel kort in de spiegel. Het lijkt dat de afstand en naderingssnelheid ook beter worden ingeschat.

Als een automobilist, de ruimte voor de motorrijder om te passeren kleiner maakt, dan maakt zijn buurman automatisch meer plaats. Ook zijn er steeds goedkeurende blikken van automobilisten naar de motorrijder. De verklaring is eenvoudig: omdat de automobilist de motorrijder ziet aankomen schrikt hij niet meer en ergert hij zich daardoor ook niet meer!

Maar er is nog meer aan de hand. Persoonlijk rijd ik wel eens een beetje harder omdat ik eensportieve motorrijder ben. Het valt dan op dat automobilisten vroegtijdig ruimte maken zodat ik door kan rijden. Ik wordt dus uitgenodigd om in te halen ook al rijden de auto's naast elkaar! Ik word blijkbaar niet alleen gezien (via een korte blik in de spiegel) maar mijn afstand en snelheid worden dus ook heel goed ingeschat en de automobilist geeft mij automatisch de ruimte ook als het niet nodig is.

Zelfs op invoegstroken gaan automobilisten half op de vluchtstrook rijden en nodigen mij dus uit om in te halen. Ik rijd echter nooit agressief en dat blijkt ook wel uit de vriendelijke blikken die de betreffende automobilisten mij geven, toch doen automobilisten dit regelmatig en het lijkt alsof zij dit vanzelfsprekend vinden.

Goed gezien en ingeschat worden in een zeer korte blik in de buitenspiegel, die nota bene laag zit waardoor de automobilist zeer ongunstig in de koplamp kijkt, kun je niet anders dan bewijs noemen dat de Safety Lights modules bijzonder goed werken.

Nog een noemenswaardig feitje is, dat als je naast een automobilist rijdt die met de telefoon aan het hoofd zit en je raakt de rem aan dan kijkt hij op van het telefoneren!