Tip 99

Afstellen DuploHeadlights overdag,"gezien worden":

De regel is dat u het beste géén dimlicht aan kunt hebben. Echter ivm symmetrie is dit wel beter. Het beste is dan is 50% dim naast de 25% groot! Met andere woorden: zit uw grootlicht symmetrisch, 1 of 2 lampen, dan géén dimlicht! Hieronder enkele voorbeelden van koplamp configuraties:

  Dimlicht stand Grootlicht stand
1 Duplo lamp (H4) (choppers, BMW, oudere, PC) UIT, c.q. op 0 op 25% (standaard)
2 duplo lampen (2xH4) (vorige Ninja's, Pan European) UIT, c.q. op 0 op 25% (standaard)
1 duplo (t.b.v. dim + groot) + 1x willekeurige lamp (groot) (oudere) UIT, c.q. op 0 (groot brandt al bij beide) op 25% (standaard)
1 duplo (t.b.v. groot) + 1x willekeurige lamp (dim) (zeldzaam) 50% op 25% (standaard)
1 duplo (t.b.v. dim) + 1x willekeurige lamp (groot) (zeldzaam) 50% op 25% (standaard)
2 lampen niet H4 (H1 H3 H7 etc.) (moderne sport) 50% op 25% (standaard)

 Tip voor goedkope oplossing (diode) om met goedkope Headlights beide lampen gedimd te laten branden: Low budget beide koplampen, groot- en dimlicht veilig laten branden met 1 Headlights van 34€.  Dit schema is voor alle bovenstaande voorbeelden behalve waar beide lampen grootlicht geven! Al dan niet met het aanlaten van het dimlicht op die ene lamp (er branden dan 3 spiralen cq 3 lampen namelijk, en soms wordt het dimlicht dan uitgeschakeld).  ALs grootlicht van beide brandt (1 (of 2) lamp is duplo lamp) dan dimlicht helemaal uitlaten en alleen op grootlicht aansluiten, dan branden beiden identiek.

 

© Safety Lights