Betere communicatie

Iedere motorrijder of autobestuurder kent de situatie dat hij bij nadering van een kruising of splitsing van links of rechts een ander voertuig ziet naderen. De vraag is vaak of deze andere weggebruiker u heeft gezien. Pas op het moment dat deze vraag is beantwoord kunt u zich als weggebruiker weer concentreren op andere elementen in het verkeer. 

Indien het naderend voertuig is uitgerust met Safety Lights ziet U aan de voorzijde of dit voertuig wel of niet remt. Vooral het zien dat het voertuig niet remt is erg nuttig en belangrijk omdat het naderend voertuig in dat geval doorrijdt. Bent u in een dergelijke situatie extra voorzichtig dan kunt u zelf een ongeluk voorkomen. De communicatie is met Safety Lights optimaal en u kunt uw aandacht sneller verleggen. Ook wordt u gewaarschuwd als u geen voorrang gaat krijgen.

Indien U gaat remmen dient U als weggebruiker ook het verkeer achter U in de gaten te houden. Op alle rijscholen wordt dan ook geleerd om alvorens U gaat remmen eerst in uw binnenspiegel te kijken of er zich verkeer achter u bevindt. Als de bestuurder achter u remt zult u dit door het remsignaal van Safety Lights aan de voorzijde kunnen zien en kunt U uw aandacht weer verleggen.

Ook de bekende misverstanden bij voetgangersoversteekplaatsen (zebrapaden) behoren met Safety Lights tot het verleden. In de praktijk blijkt dit al te werken. Voetgangers reageren vaak positief op gebruikers van Safety Lights omdat zij begrijpen dat de gebruiker gaat stoppen. Logisch eigenlijk want als wij immers een signaal aan de voorzijde geven (b.v. seinen met grootlicht) dan bedoelen we daarmee: "ik heb u gezien, gaat u maar".

Een remsignaal aan de voorzijde en daardoor de zekerheid dat men achter u remt, maakt het naderen van een file een stuk geruststellender en wat ook belangrijk is, u kunt zelf uw aandacht volledig richten op de situatie voor U. De vraag hierbij mag zeker gesteld worden hoeveel automobilisten in het verleden bij het naderen van een file wel degelijk deze file hebben opgemerkt. Maar omdat ze zich teveel concentreerden op het verkeer achter zich, alsnog een kop/staart aanrijding veroorzaakten.

[Mocht uw beveiliging actieve inhoud van onze website blokkeren, klik dan op de waarschuwing

 en sta de geblokkeerde inhoud toe om de knop "Vorige" te laten werken.]

Safety Lights.  Opvallend veilig!