De unieke voordelen van het attentie signaal bij remmen op een rij, in volgorde van de belangrijkheid.

  1. Als u niet gezien wordt valt u alsnog op doordat u gaat remmen! Als u niet gezien wordt twijfelt u hier al vroegtijdig aan en zult u de rem aanraken. Hierna wordt u gezien. Gelooft u het niet? Doe dan dit experiment.

  2. U bent niet alleen gezien maar de ander is ook met zijn aandacht bij het verkeer! De hele omgeving is met zijn aandacht bij u en de rest van het verkeer. Dit is minstens voor een vijftal seconden zo, daarna bent u weer verdwenen.

  3. Waarschuwen dat u geen voorrang gaat geven! De ander kan het zien als u niet remt, hetgeen betekent dat u door gaat rijden en dus zeker geen voorrang gaat geven! Werkt uiteraard alleen bij bekendheid. U en wij allemaal zijn eigenlijk maar in 1 ongeluk voorkomen geļnteresseerd. Dat is dat ene ongeluk dat onszelf betreft. Als u het systeem in uw omgeving bekend maakt, en u geeft een keer geen voorrang, dan kunnen de anderen dat zien er er hun voordeel mee doen. Uiteraard helpt het ook mee om grotere bekendheid aan dit systeem te geven en dus voor het nut van de gebruikers en degenen die ons tegenkomen. 

  4. Laten zien dat je remt. De ander kan zien dat u remt, samen met oogcontact en afhankelijk van de overige verkeerssituatie is dit een hulpmiddel voor de ander om gerust over te steken of op te trekken. Pas op! Remsignaal aan de voorzijde is geen garantie! Dit voordeel zal de doorstroming van het verkeer ten goede komen. 

[Mocht uw beveiliging actieve inhoud van onze website blokkeren, klik dan op de waarschuwing

 en sta de geblokkeerde inhoud toe om de knop "Vorige" te laten werken.]

© Safety Lights.  Opvallend veilig!